Get
social

City Queens - Soul School Reunion / 11-10-14 - Events | City Queens

Menu

City Queens - Soul School Reunion


City Queens - Soul School Reunion - Sat 11-10-14, Kunstencentrum Viernulvier

General Info

Concept

Op zaterdag 11 oktober is de Gentse Vooruit het décor voor de vijftiende verjaardag van het hiphop en r&b party concept City Queens. In 1999 werd de party voor het eerst georganiseerd als zuster concept van het ter ziele gegane City Kingz dat zich meer op de pure hiphop cultuur toelegde. City Queens mocht wat commerciëler getint zijn en had meer aandacht voor de goede dansnummers binnen het genre. Vooral voor de dames was dit een verfrissend alternatief voor het rauwe hiphop geweld.

Het trendsettend concept sloeg meteen aan en groeide uit tot de standard voor urban gerelateerde dansfeesten in Vlaanderen. Tien jaar lang zakten black music enthusiasts uit zowat alle windstreken 6 maal per jaar af naar Gent om, met uitzondering van enkele uitstapjes naar de Culture Club, in de Vooruit de nacht weg te shaken op hun favoriete muziek.

DJ’s die vandaag de plak zwaaien zoals TLP, Killa Tactics, Davidov en Black Frank bouwden hun naam en verwierven faam op City Queens. Zij mochten uiteraard niet ontbreken op deze Soul School Reunion. Omdat het om een speciale editie gaat, wordt er ook bijzondere gast uit de Verenigde Staten uitgenodigd. Eén die de periode tussen ’99 en ’09 muzikaal mee heeft ingekleurd met hits als ‘Never Leave You/Uh-oh’, ‘Crashin A Party’ en ‘Sientello’. Niemand minder dan LUMIDEE zal al haar hits live on stage brengen en de dansvloer ongetwijfeld in vuur en vlam zetten.

Location

Kunstencentrum Viernulvier

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Ghent
www.viernulvier.be