Get
social

City Queens presents Xzibit / 04-10-15 - Events | City Queens

Menu

City Queens presents Xzibit


City Queens presents Xzibit - Sun 04-10-15, Kunstencentrum Viernulvier

General Info

Concept

Tijdens de Gentse Feesten nodigde City Queens reeds Snoop Dogg uit als guest-dj op Klankfest. Dit keer wordt het lijstje van wereldsterren aangevuld met een live-performance van niemand minder dan XZIBIT.

Op zondag 4 oktober doet de Gentse Vooruit opnieuw dienst als Hip-Hop tempel en komt “Mr. Pimp My Ride” himself  al zijn greatest hits live on stage brengen.  “X  to the Z” werkte in het verleden samen met iconen als Eminem, Dr. Dre, Snoop Dogg, Busta Rhymes, etc… en oogstte ook solo verschillende successen die op elke urban party en airwaves nog steeds een vaste waarde zijn.

Het begon allemaal in ’96 toen hij met “Paparazzi” en “The Foundation” naam maakte. Zijn grote, commerciële doorbraak kwam er in 2001 met de meezinger “X” van zijn 3e studio-album “Restless”.

Vanaf 2004 focust Alvin Nathaniel Joiner zich meer op TV en film. Zo pikt MTV hem op als host voor het ondertussen legendarische “Pimp My Ride” en acteerde hij onder meer in “8 mile”, “xXx” en “CSI Miami”.

Ondertussen heeft XZIBIT 6 studio albums op zijn naam staan en zijn glimlach en de aanspreektitel “Yo dawg” zijn trademarks die hem onsterfelijk maakten. Geliefd en bemind door miljoenen fans over de hele wereld, nu live te bewonderen in de Vooruit!

Location

Kunstencentrum Viernulvier

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Ghent
www.viernulvier.be